hits

Liverpool-fans bør holde kjeft om Diego Costa

kommentarer

Det blir for dumt når den samme fansen som hyllet Luis Suarez nå skal halshogge Diego Costa.

Luis Suarez er en av tidenes beste spillere i Liverpool, hvor han produserte 69 mål på 110 ligakamper. 

Han er også en av de mest omstridte spillerne i klubbens historie, noe man vel måtte regne med at han skulle bli, med tanke på at han under tiden i Ajax ble suspendert av sin egen klubb for en pausekrangel med lagkameraten Albert Luque og senere fikk sju kampers karantene for å bite Otman Bakkal i en kamp mot PSV Eindhoven.

I Liverpool forsøkte han konstant å lure dommerne ved å filme, handse, stemple motspillere og generelt provosere. Det siste punktet førte også til åtte kampers karantene for rasistisk hets mot Patrice Evra. Han fikk senere ti kampers karantene for å bite Branislav Ivanovic.

Både klubben og fansen støtte Luis Suarez gjennom alt dette. Kritikere, som meg, fikk gjennomgå for å refse ham.

Tirsdag kveld møttes Liverpool og Chelsea i semifinalen i ligacupen. Det ble en meget spennende og innholdsrik fotballkamp, hvor Diego Costa flere ganger kom i fokus for sin avskyelige oppførsel.

Chelsea-spissen stemplet Emre Can allerede tolv minutter ut i kampen, og burde ha fått rødt kort der og da. Elleve minutter ut i andre omgang ga han samme behandling til Martin Skrtel. Igjen uten at dommeren reagerte.

Reagerte gjorde imidlertid Liverpool-fansen.

«Finnes det en styggere spiller enn Diego Costa?», «Jævla tulling», «Costa er ufyselig» og «Se å få Costa dit han hører hjemme, ut på gata» er noen av uttalelsene man kunne lese på Twitter tirsdag kveld.

Nå vet ikke jeg om alle disse uttalelsene kom fra folk som støttet Suarez, men det er liten tvil om at Liverpool-fans flest raste mot Diego Costa tirsdag kveld. Det er heller ingen tvil om at Liverpool-fans flest forsvarte Luis Suarez da han hadde tilhold på Anfield.

Og det blir for dumt.

De fleste Liverpool-fans bør holde kjeft om Diego Costa.

Denne oppfordringen gjelder den delen av Liverpool-fansen som forsvarte Luis Suarez' oppførsel. Det er naturligvis også mange som holder med Liverpool som ikke likte oppførselen til Suarez så godt (noen av dem sendte meg hyggelige støttemeldinger da Liverpool-fansen hetset meg for å være kritisk til Suarez). Jeg tar det for gitt at dere skjønner at dette ikke er myntet på dere, men på Liverpool-fans flest.

Målet mitt er ikke å «ta» Liverpool, men å «ta» kritikkverdig oppførsel - uansett om det handler om Luis Suarez eller Diego Costa. Jeg synes det er bekymringsverdig at fotballsamfunnet dyrker voldelige spillere som helter. Det er én ting at barn gjør det, men når voksne mennesker som ellers er fornuftige og rasjonelle i oppførselen sin, forsvarer og dyrker all mulig styggedom på fotballbanen, får jeg vondt.

Fotballen er ikke en egen verden, slik mange synes å tro. Den er en del av den verdenen vi alle lever i.

 

 

#DiegoCosta #LuisSuarez #Liverpool #Chelsea #Fotball #Fotballvold